Siropul de artar Maple Joe® este 100% natural si autentic, extras din inima padurilor canadiene.
Pe langa gustul sau unic, siropul de artar este un indulcitor natural, care contine mai putine calorii decat zaharul alb.
Ca si exemplu, 1 lingurita (5g) zahar alb = 20kcal, , 1 lingurita sirop de artar = 12,6 kcal, 37% mai putine calorii.
Descoperiti siropul de artar Maple Joe®, istoria din spatele fabricii noastre, si cateva retete creative, care speram ca vor inspira “chef”-ul din dumneavoastra.
Darul delicious al Naturii
Siropul de artar este o delicatesa dulce. Bogat in mangan, siropul de artar poate ajuta in asigurarea energiei necesare corpului dumneavoastra. Este un mod natural de a a adauga zaharuri in dieta zilnica.
Nu uitati ca siropul de artar contine cu 37% mai putine calorii decat zaharul alb!
Povestea de peste veacuri a siropului de artar
Cunoscut si utilizat de catre indienii din America de nord, siropul de artar a fost prima data gustat de un european in 1542, de catre Jacques Cartier. Pana in secolul 17 devenise déjà un desert popular. Louis XIV, regele Frantei, il savura pe post de bomboane.
Din 1749 , siropul de artar devine popular in gospodariile din Noua Franta (zona colonizata de francezi pe teritoriul actual al Canadei, centrata in zona golfului Saint Lawrence).
In prezent, siropul de artar este deja un produs popular si familiar in Canada si America de Nord, fiind indragit si folosit si pe restul continentelor.
Stiati ca?
Cand va indulciti alimentele si deserturile preferate cu sirop de artar, ii oferiti corpului dvs. minerale esentiale pentru fucntionarea optima a organismului.
Pe langa carbohidrati naturali, siropul de artar contine si o varietate de minerale: calciu, magneziu, potasiu si mangan.
Continutul sau de mangan, in special, contribuie la un metabolism normal.
Sirop de artar organic-ECO
Chiar daca siropul de artar este un produs 100 % natural, exista si va oferim si sirop de artar provenind din agricultura ecologica (ECO). Aici, pentru recoltarea acestuia, sunt aplicate standarde foarte stricte, cu referire la diversitatea plantelor, utilizarea fertilizatorilor, controlul daunatorilor.
Astazi, 25 % din productia totala de sirop de artar este obtinuta respectand standardele agriculturii ecologice.
Pur, natural , si delicios
Siropul de artar urmareste ciclul natural al vietii, al Naturii, impletindu-se cu munca grea, migaloasa, a omului. Cu respectul profund pe care il datoram Naturii, si arborilor nostri, procesul de recoltare a sevei se desfasoara cu grija, si cu rabdare, la sfarsitul fiecarei ierni.Odata seva de artar colectata, siropul de artar va fi produs la finalul unui process lung si migalos, care are loc in “cabanele de zahar”* - imprastiate peste tot prin padure.
* numele folosit pentru cabanele de lemn unde are loc procesul de rafinare a sevei de artar
Delicioasa aroma a padurilor canadiene
Cei familiarizati cu produsele Maple Joe® stiu ca siropul de artar este impartit in 4 categorii, in functie de culoare: auriu, chihlimbar, intunecat si foarte intunecat.
Siropul de artar auriu, recoltat la inceputul sezonului, ofera un gust mai usor, nu foarte pronuntat. Cel intunecat, ofera un gust mai pronuntat , cu nuante de caramel, iar cel foarte intunecat, recolat la final de sezon, ofera note de caramel foarte puternice.
La Maple Joe® selectam siropul nu dupa culoare, ci dupa gust, pentru ca , in definitiv, siropul de artar este o experienta gustativa.
Din punct de vedere al culorii , siropul nostru este de o frumoasa culoare chihlimbarie, cu un gust clar, cu note discrete de caramel si vanilie.
Unul din deliciile oferite de catre Mama Natura!
Va invitam intr-un scurt tur intr-o “cabana de zahar” pentru a fi martorii producerii siropului de artar.
Pasul 1: E timpul pentru vreme calda!
Soarele cald al verii stimuleaza frunzele artarului sa produca zahar. Acest zahar va fi depozitat de arbori in radacini, odata cu venirea iernii. Iarna este anotimpul in care artarii se “odihnesc”.
Odata cu venirea primaverii, zaharul depozitat in radacini este folosit pentru a da startul procesului de crestere. Ca si o veritabila pompa, fiecare pom impinge si circula prin trunchiul sau seva de artar, unul din secretele cele mai bine pastrate al Naturii.
Pasul 2: Momentul recoltei.
Ciclul annual de inghet/dezghet este cel care declanseaza perioada recoltei, care dureaza aproximativ 40 de zile, de la mijlocul lunii martie pana la mijlocul lunii aprilie.
Pentru colectarea sevei, lucratorii vor da, cu mare grija, gauri de cativa centimetri in corpul fiecarui arbore marcat pentru recoltare, care nu vor avea nici un impact negativ asupra sanatatii “harnicilor” copaci.
Conservarea Naturii este una din pripritatile noastre permanente, aici, la Maple Joe®.
Pasul 3: De la seva la sirop.
In timpul sezonului de recolta, seva de artar este colectata in “cabanele de zahar”.Aici va trece printr-un process de fierbere lenta, treptata, pana cand va deveni sirop de artar pur.
In aceasta etapa, concentratia de zahar in seva de artar va creste treptat, iar seva se va “transforma in sirop” in momentul cand nivelul de zaharuri atinge 66%.
Este nevoie de foarte multa pricepere, si echipament specializat, pentru a obtine un sirop de artar cu un gust echilibrat, si delicat. La final, siropul va fi filtrate pentru eliminarea oricaror impuritati.
Joe’s + - la Maple Joe®, avem cateva principii de la care nu ne vom abate niciodata , pentru obtinerea unui sirop de artar de o calitate ireprosabila.