Ce este siropul de agave?
Siropul de agave este extractul natural provenind de la o planta mexicana denumita Agava albastra sau Agava angustifolia. Este o alternative viabila la zahar, si are o istorie bogata si adevarata in spate, fiind cunoscuta si utilizata de peste 2000 de ani de catre Azteci si Zapoteci, fiind folosita la indulcirea bauturilor.
Procesul de productie
Procesul de productie este artisanal si spectaculos. In al 4-lea an de viata, o tija florala denumita “Kiote” apare in mijlocul plantei. Ea trebuie taiata pentru ca rezervele nutritive sa ramana in interiorul plantei. Recoltarea se face cu maceta, si se face la 6-7 ani de la plantare. Frunzele sunt indepartate una cate una, dezgolind “inima” plantei, in forma de ananas urias, putand ajunge si la 180 kg. “Apa de agave” extrasa, este filtrata si concentrata prin evaporare, si asa ia nastere un produs denumit sirop de agave .
Procesul de recoltare, in limba spaniola
Avantajele siropului de agave SUNNY VIA® / SUNNY BIO®
Siropul de agave este compus din 56 % fructoza, zaharul fructelor. Datorita absorbtiei progresive in organism, evitam senzatia de “gol in stomac” de la mijlocul zilei.
Siropul de agave prezinta un gust neutru care nu va schimba savoarea alimentelor.
Textura unica lichida permite siropului de agave sa se dizolve repede in bauturi,deserturi sau preparate culinare.
Gratie flaconului de tip squeezer cu drop/stop, dozarea siropului de agave si folosirea lui devine foarte simpla.